Βάση ένα υπέροχο brownie, επικάλυψη λαχταριστό fudge νουτέλας. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα super extra σοκολατένιο γλύκισμα που θα λατρέψουν οι λάτρεις της σοκολάτας και θα το αγαπήσουν σίγουρα και αυτοί που …δεν τρελαίνονται για σοκολάτα. Απλά δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
Για τη βάση brownie:
6 κ.σ. βούτυρο
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/4 φλ. τσαγιού κακάο
3/4 φλ. τσαγιού (80 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού (170 γρ.) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανιλίνες
Για το fudge πραλίνας φουντουκιού:
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1 βανιλίνη
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλ. τσαγιού νουτέλα
3 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο βάσης 20 εκ.
Για τη βάση brownie: Τοποθετείτε σε μικρό κατσαρόλι το βούτυρο, τη κουβερτούρα σε κομμάτια και το κακάο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτετε τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ. Προσθέτετε σταδιακά και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Σε μπολ αναμιγνύετε καλά, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χαμηλώνετε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το brownie στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ ή μέχρι να βγεί σχεδόν καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο γλυκό. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη για 15-20 λ να κρυώσει.
Για το fudge πραλίνας φουντουκιού: Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθεί το κέικ, βάζετε όλα τα υλικά για το fudge πραλίνας σε ένα κατσαρόλι, και τα σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15 λ. Μετά το αδειάζετε πάνω από τη ψημένη βάση brownie, το απλώνετε ισομερώς και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια (για καλύτερο αποτέλεσμα ετοιμάστε το γλυκό σας από τη προηγούμενη ημέρα). Για να σερβίρετε, αφαιρείτε τη λαδόκολα, κόβετε τη τούρτα σας σε κομμάτια και σερβίρετε.