Το τέλειο Μυρμηγκάτο!
Για το κέικ…
1 κεσεδάκι βιταμ 250 γρ.
1 1/2 κούπα ζάχαρη 6 αβγά 2 βανίλιες 1 κούπα γάλα φρέσκο 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φακ. τρούφαΓια το σιρόπι…
2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρηΓια την κρέμα σοκολάτας…
4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρηΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC, αντιστασεις, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.
Η δοσολογία ειναι για το ταψί του φούρνου…