Ψάχνετε για μία συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή της γιαγιάς για κεφτεδάκια και είναι σίγουρο ότι η μυρωδιά τους θα «τρελάνει» ακόμα και τους περαστικούς.
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπολ και ζυμώστε τα πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Καλό είναι να αφήσετε το μείγμα λίγο να «τραβήξει» τα μυρωδικά, όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα.
Το μυστικό με το λάδι για να γίνουν ζουμερά και τραγανά. Το μυστικό για να πετύχετε κεφτεδάκια που είναι ζουμερά μέσα και τραγανά εξωτερικά κρύβεται στο λάδι.
Όταν ζυμώνετε τον κιμά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο μείγμα, καθώς αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει την υγρασία τους και να μην στεγνώσουν κατά το τηγάνισμα.
Επίσης, φροντίστε το λάδι στο τηγάνι να είναι αρκετά ζεστό πριν βάλετε τα κεφτεδάκια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα και να κλειδώσει η γεύση τους.
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή της γιαγιάς για κεφτεδάκια και είναι βέβαιο πως η μυρωδιά τους, θα «σπάσει» τη μύτη ακόμα και των περαστικών.
500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]
1 αβγό
2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο
αλεύρι
αλατοπίπερο
Κεφτεδάκια της γιαγιάς: Το μυστικό με το λάδι για να γίνουν ζουμερά και τραγανά
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλι και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά.
Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος!
Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.
Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.
Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καuτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές!