Φτιάξτε μοναδικές, απλές και αφράτες τηγανίτες για πρωινό και δεν θα μείνει ούτε μια!
Υλικά Συνταγής
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γλ. μαγιά στιγμής 1 κ.γλ. ζάχαρη 1/2 κ.γλ. αλάτι 1½ κούπας νερόΓια το σερβίρισμα
μέλι ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρηΔιαφήμιση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τις εύκολες τηγανίτες χωρίς αυγά, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι, αγνό πετιμέζι, ή ζάχαρη και κανέλα.
Extra tips για τέλειες τηγανίτες
Aν ο χυλός είναι αραιός, θα βγουν πιο πλακέ.Αν ο χυλός ειναι σφιχτός θα βγουν πιο φουσκωτές.
Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.
ΠΗΓΗ