Τα περισσότερα παιδιά αρνούνται να δοκιμάσουν λαχανικά και είναι ιδιαίτερα επιλεκτικά με τα φρούτα.
Διαφήμιση
Όμως η τακτική κατανάλωση φρούτων αλλά και λαχανικών αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (πχ καροτενοειδή, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ), φυτοχημικές ουσίες (πχ πολυφαινόλες) και ανόργανα στοιχεία (πχ ασβέστιο κάλιο, μαγνήσιο).
Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά, κατά κανόνα, παρέχουν λίγες θερμίδες, οπότε συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους και στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων νοσημάτων στην ενήλικη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr