ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tέλεια γαριδομακαρονάδα

Tέλεια γαριδομακαρονάδα

Μια τέλεια γαριδομακαρονάδα. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα απολαύσετε με όλη στην οικογένεια και εσείς που νηστεύετε και αυτοί που δεν νηστεύουν με τη προσθήκη φρεσκοτριμμένου τυριού στη μακαρονάδα που θα απογειώσει τη γεύση της.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο σπαγγέτι ή ταλιατέλες

1 συσκευασία γαρίδες (700-800 γρ.περίπου) κατεψυγμένες ή φρέσκιες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε χοντρές φέτες

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά) ή 1 πρέζα πάπρικα καυτερή

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ (το 1 πολτοποιημένο στο multi) ή 5 μεγάλες ώριμες φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή τριμμένες

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

Διαφήμιση

1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί (ή ένα σφηνάκι ούζο αν θέλετε πιο έντονη γεύση)

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες. Αφήνουμε στην άκρη τα κελύφη και τα κεφαλάκια από τις γαρίδες αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε ελαφρώς.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια και τα κελύφη της γαρίδας με 1½ ποτήρι νερό να βράσουν για 2-3 λ, από την ώρα βρασμού, για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το ζωμό και πετάμε τα κελύφη και τα κεφαλάκια.

Παράλληλα, βάζουμε σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το σκόρδο και τις γαρίδες για 1-1,5 λ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε με τσιμπίδα τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στη ζεστή κατσαρόλα με το σκόρδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας για ½ λ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπερίτσα ή πάπρικα, τον μαϊντανό και το 1 ποτήρι από το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε.

Μόλις πάρουν βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λ περίπου. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε λίγο ακόμα από το υπόλοιπο ½ φλ. ζωμό γαρίδας. Τρία (3) λ πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις γαρίδες και ανακινούμε τη κατσαρόλα να σκεπαστούν οι γαρίδες με τη σάλτσα. Μην αφήσετε τις γαρίδες να μαγειρευτούν πάνω από 3 λ.

Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Τα σερβίρουμε ζεστά σε πιάτα περιχυμένα με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Προαιρετικά, αντί να σερβίρουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες πάνω στα μακαρόνια, μπορούμε να βάλουμε σε κάθε πιάτο με μακαρόνια 1-2 κ.σ. από τη σάλτσα, να τα ανακατέψουμε (για να καλυφθούν τα μακαρόνια με τη σάλτσα) και να σερβίρουμε τις γαρίδες από πάνω.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη 1 συσκευασία (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ με ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό τομάτας (250 γρ.)

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#γαρίδες
#γεύση
#ελαιόλαδο
#ζάχαρη
#κρασί
#κρεμμύδι
#λάδι
#μαϊντανό
#μακαρονάδα
#μακαρόνια
#νερό
#Οδηγίες
#οικογένεια
#πιάτο
#σάλτσα
#σκόρδο
#σπαγγέτι
#συνταγή
#ταλιατέλες