ΥΛΙΚΑ:
Για την τάρτα:
_______________
1αβγό
5κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
125γρ βούτυρο
2βανιλιες
2κουταλιές τής σούπας νερό
1ποτήρι του κρασιού γάλα
Αλεύρι για όλες τής χρήσεις( όσο πάρει.Περίπου στα 200γρ)
Λίγο αλάτι
Για την κρέμα:
_______________
2κουβερτουρες
2ποτήρια γάλα εβαπορέ
5κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
5κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
2αβγά
2βανιλιες
100γρ βούτυρο
1 ποτήρι νερό
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο(παγωμένο),το αυγό,την ζάχαρη,τήςβανιλιες,το γάλα λίγο αλάτι και το νερό,τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε.Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη και μαλακια είναι έτοιμη.Αλείφουμε την ταρτιερα με βούτυρο και απλώνουμε με τα χέρια το ζυμάρι στην ταρτιερα και ψήνουμε για20 λεπτά περίπου.Τώρα για την κρέμα:σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα το βούτυρο την σοκολάτα τής βανιλιες,την ζάχαρη πάντα σε χαμηλή φωτιά.Σε ενα μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με λίγο από το γάλα και ρίχνουμε το κορν φλαουερ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξη.Αφού λοιπόν ψηθεί η τάρτα. και κρυώσει απλώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτας αφού κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2ώρες.Γαρνίρετε με φρούτα η σαντιγί εμπορίου,η αλλιώς χτυπάμε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη για ακόμα καλύτερη σαντιγί!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ