Μια λαχταριστή τάρτα λεμονιού, υπέροχη στη γεύση της, πανεύκολη στη παρασκευή της για το ιδανικό επιδόρπιο αλλά και για όλες τις ώρες, όλες τις ηλικίες, όλες τις περιστάσεις. Μια εύκολη συνταγή του (από εδώ) με 5 μόνο υλικά έτοιμη σε 20 λ για το ψυγείο.
Υλικά συνταγής
300 γρ. (1½ μεγάλο πακέτο) μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι
2 ½ κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, κατά προτίμηση με 10% λιπαρά
260 γρ. (περίπου 2/3 του κουτιού) ζαχαρούχο γάλα
1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Κρατάτε στην άκρη 3 από τα γεμιστά μπισκότα, για να γαρνίρετε αργότερα τη τάρτα σας. Ανοίγετε τα υπόλοιπα μπισκότα στη μέση και ξύνετε με ένα μαχαίρι τη κρέμα γέμισης και τη τοποθετείτε σε μπολ. [*]
Βάζετε τα μπισκότα σε μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι και τα πολτοποιείτε. Κρατάτε λίγο από το τρίμμα στην άκρη για να πασπαλίσετε στη τάρτα σας στο τέλος και το υπόλοιπο τρίμμα το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνετε το βούτυρο, χωρίς να κάψει, το αδειάζετε στο μπολ με το τρίμμα και τα ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα 28 εκ., αδειάζετε μέσα το τρίμμα και στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματά της φροντίζοντας να το “πατικώσετε” καλά με τα χέρια σας ώστε να έχετε μια σφιχτή συμπαγή βάση.
Για τη γέμιση: Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και τα αναμιγνύετε πολύ καλά με σύρμα. Αδειάζετε ομοιόμορφα το μείγμα γέμισης πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε από πάνω το τρίμμα μπισκότου που κρατήσατε στην άκρη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ πριν το σερβίρετε.
[*] Μπορείτε στο τριμμένο μπισκότο, που κρατήσατε για διακόσμηση, να προσθέσετε και μέρος από τη κρέμα γέμισης των γεμιστών μπισκότων που αφαιρέσατε, να τα τρίψετε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μικρά γρομπαλάκια και με αυτό το μείγμα να πασπαλίσετε τη τάρτα σας.