Για μακαρονάδες και πίτσες κι οπουδήποτε χρειάζεται ντομάτα!!
Δεν έχω ξανά κάνει ωραιότερη σάλτσα στην ζωή μου!!Βασικά δεν είχα κάνει ποτέ μου -τέλεια να την δοκιμάσετε !!!
Υλικά
Ντομάτες ποσότητα να γεμίσει μία κατσαρόλα 4 λίτρων
6 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 κουταλιές κοφτές σούπας αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα 4ρων λίτρων την γέμισα με ντομάτες που είχα κόψει στο μούλτι μαζί με τις φλούδες της την έβαλα στην φωτιά και την άφησα.
Όταν είχαν φύγει σχεδόν τα πολλά πολλά υγρά,έλιωσα στο μουλτι μου 6 μεγάλα κρεμμύδια και μισό ματσάκι μαϊντανό τα έριξα στην κατσαρόλα μου μαζί με 4 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας αλάτι και έριξα και έξτρα λάδι μέσα στην κατσαρόλα μου.
Τέλος την άφησα αρκετή ώρα να βράζει τόσο όσο να στεγνώσει καλά και να μην έχει καθόλου υγρά μέσα.
Άναψα τον φούρνο μου έβαλα τα βάζα μου στους 100 βαθμούς για 7-10 λεπτά για να γίνει η αποστείρωση των βάζων και τα καπάκια τους τα έβρασα σε μια κατσαρόλα με πολύ βραστό νερό για 10 λεπτά,έριχνα την σάλτσα μέσα στα βάζα κάλυπτα με λάδι και με μια τσιμπίδα έπαιρνα τα καπάκια από το νερό και έκλεινα με μια πετσέτα με γρήγορες κινήσεις και τα γυρνούσα τούμπα όπως επιβάλετε!!Δεν υπάρχει τέτοια γεύση είναι πικάντικη φάλτσα με πολλά αρώματα και γεύση!!
Συνταγή Αναστασία Μέλιου και από την φίλη μου
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ