Εξαιρετικό φαγητό!!! Υπέροχα ζουμερά σουτζουκάκια όλο άρωμα μας προσφέρουν απόλαυση!!! Τέλειο πιάτο με τις πατατουλες!!!!
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά –ανάλογα τα άτομα –
1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κουταλάκι μικρό κοφτό και λίγο λιγότερο κύμινο
Αλάτι -πιπέρι
Σάλτσα
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
1 κουτ σούπας κοφτή πελτέ
1/2 ποτήρι και λιγότερο κρασί
5 κόκους μπαχάρι
λίγη ζάχαρη
Τι κάνουμε
Όλα τα υλικά μαζί σε μπολ με τον κιμά μαζί.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα περίπου 15 λεπτά να τραβήξουν οι μυρωδιές .
Τα πλάθουμε σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε καλά και τα περνάμε από το τηγάνι.
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα σοτάρουμε λίγο κρεμμύδι τριμμένο σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοτριμμένες και τον πελτέ
Επίσης προσθέτουμε 5 κόκκους μπαχάρι λίγη ζαχαρίτσα και μόλις πάρει να βράζει προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μέσα και μαγειρεύουμε περίπου για μισή ώρα να δέσει η σάλτσα .Καλή όρεξη !!!
Συνταγή Gogo Samiou —
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ