Ένα υπέροχο κλασικό, φουσκωτό, λαχταριστό και πεντανόστιμο σουφλέ με 3 τυριά, φέτα, γραβιέρα και κασέρι. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα τυριά που σας περίσσεψαν και να αντικαταστήσετε τα προτεινόμενα τυριά. Μια απλή συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ, για να απολαύσετε το τέλειο συνοδευτικό στο καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
300 γρ. φέτα
300 γρ. γραβιέρα επιλογής σας
300 γρ. κασέρι
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα πυρέξ
5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τη φέτα σε μεγάλες φέτες, τη βάζετε σε φαρδύ μπολ και τη τρίβετε με πιρούνι ή με τα χέρια σας. Τρίβετε τη γραβιέρα και το κασέρι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά
Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε. Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει και μετά ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε το μείγμα των 3 τυριών και αλατοπίπερο (με φειδώ το αλάτι λόγω των τυριών), ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνετε το σουφλέ σας σε καλά προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η επιφάνειά του.