Υλικά
200 γρ αλεύρι φαρίν απ
250 γρ ζάχαρη
35 γρ κακάο
320 γρ γάλα
100 γρ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι υλικά
300 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
2 κ σ κακάο
1 πορτοκάλι φλούδα
Επικάλυψη υλικά -γκανάζ
125 γρ σοκολάτα υγείας η κουβερτούρα
50 γρ γάλα
30 γρ βούτυρο
1 κουτ σούπας μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και μετά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι.
Μετά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και με την μαρίζ ομογενοποιούμε το μείγμα.
Λαδώνουμε το σκεύος που θα ψήσουμε την σοκολατόπιτα (28Χ30) στρογγυλό ταψάκι .
Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι με την φλούδα πορτοκάλι χωρίς το κακάο –Βράζουμε για 5 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά .
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο .
Οταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά να σπάσει η πολύ θερμοκρασία.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας αφού αφαιρέσουμε πρώτα την φλούδα πορτοκάλι και προσθέσουμε το κακάο και ανακατέψουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γκανάζ σοκολάτας
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο .
Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι.
Το ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα και κουνώντας δεξιά αριστερά φροντίζουμε να πάει παντού.Κρυώνει και σερβίρουμε .Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή Νatalia Papadopoulou –