Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο, αφράτο και δροσερό σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά, για να το απολαύσετε ως το απόλυτο επιδόρπιο αλλά και όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλή, εξαιρετικέ εύκολη συνταγή για αρχάριους για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας για την απλότητα και την ευκολία της παρασκευής του αλλά και για το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά συνταγής
1 διπλό πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
4 φακελάκια με σκόνη για Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου στιγμές με γεύση σοκολάτα
1 φακελάκι με σκόνη για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια
γάλα, όσο προβλέπετε στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των κρεμών
Εκτέλεση συνταγής
Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Κρατάτε λίγα, τα θρυμματίζετε σε σκόνη και τα κρατάτε στην άκρη για το γαρνίρισμα. Παρασκευάζετε χωριστά τα δύο είδη κρέμας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ποσότητα γάλατος που απαιτείται.
Ρίχνετε τα σπασμένα μπισκότα μέσα στη σοκολατένια κρέμα και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα φαρδύ μπολ ή πυρέξ και το απλώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας σε ένα κορνέ και κάνετε με αυτή σχέδια πάνω από το σοκολατένιο μείγμα.
Εναλλακτικά απλώνετε τη κρέμα βανίλιας σε μια στρώση ανάμεσα στο σοκολατένιο μείγμα κρέμας μπισκότων. Πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού με τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να πήξει καλά και να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Φωτό: Πέτρος Ανδριανόπουλος, Από το περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι