Μια λαχταριστή τούρτα γιαουρτιού με 5 υλικά. Πολύ εύκολη στη παρασκευή της, εξαιρετική στη γεύση της, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις. Μια συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) που θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας για ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
180 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
90 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
Για τη γέμιση:
400 γρ. κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
130 ml γάλα
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη διακόσμηση:
30-40 γρ. τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα (σε μέγεθος φακής), τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση της. Το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ περίπου ή μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και ρίχνετε τα κομματάκια σε ένα ανοξείδωτο ή πυρίμαχο μπολ. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε το γάλα, σε μέτρια φωτιά. Πριν πάρει βράση το αποσύρετε από τη φωτιά, το ρίχνετε αμέσως στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε διακρώς μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά, κουταλιά, κουταλιά το γιαούρτι μέσα στο σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο, απλώνετε από πάνω το μείγμα σοκολάτας-γιαουρτιού και το στρώνετε ομοιόμορφα.
Για τη διακόσμηση: Ξαναβάζετε τη τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά. Πασπαλίζετε τη τρούφα σοκολάτας περιμετρικά σε κύκλο ή στη μισή τούρτα για διακόσμηση, τη ξεφορμάρετε και τη σερβίρετε.