Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Υπέροχο σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας, τυριά λιωμένα. Όπως και αν το συνοδεύσετε, με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, πουρέ, ζυμαρικό αρεσκείας σας, το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό)
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
4 μονά φιλέτα στήθη κοτόπουλου (110 γρ. το ένα)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ⅓ φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά εμπορίου ή 1 δόση σπιτική σάλτσα, συνταγή εδώ
1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένα ανάμεικτα τυριά (μοτσαρέλα, λίγη παρμεζάνα, τσένταρ, ένταμ)
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας βασιλικού, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Εν τω μεταξύ μέχρι να βράσει, ετοιμάζετε το κοτόπουλο.
Αναμιγνύετε σε ένα ρηχό πιάτο τη τριμμένη φρυγανιά, τα βότανα θρυμματισμένα και τη τριμμένη παρμεζάνα. Σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα περνάτε πρώτα ελαφρώς από το μείγμα φρυγανιάς, μετά από το χτυπημένο αυγό (φροντίζοντας να καλυφθούν καλά) και τέλος πάλι στο μείγμα φρυγανιάς και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές για 4-6 λ ή μέχρι να ροδίσουν και κάνουν κρούστα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοτηγανίζετε το κοτόπουλο για 8-10 λ, γυρίζοντάς το από την άλλη πλευρά στα 4 λ. (Όταν το κέντρο ενός μεγάλου στήθους δεν είναι “ροζ” δηλ. χωρίς αίμα και τότε είναι έτοιμο. Μη το παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς του). Αφαιρείτε τα στήθη από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Ρίχνετε στο τηγάνι την έτοιμη σάλτσα τοποθετείτε από πάνω τα στήθη κοτόπουλου τα πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά, σκεπάζετε πάλι το τηγάνι και τα αφήνετε για 2-3 λ μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές, ή πουρέ, ή πιλάφι, ή ζυμαρικό αρεσκείας σας.
bettycrocker.com