Πιτούλα νόστιμη σε λίγα μόλις λεπτά! Η διαδικασία απλή και σχετικά σύντομη. Τα υλικά ελάχιστα…
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
6 πράσα σε ροδέλες
200 γρ. τριμ. φέτα
άνιθο
βεγκέτα
κάρυ κίτρινο
πιπέρι
1 αβγό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
-Αχνίζουμε τις ροδέλες πράσου, μέχρι να μαραθούν, με λίγο νεράκι. Έπειτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνιθο, την φέτα, το πιπέρι, το κάρυ και τη βεγκέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση μας.
-Αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε λίγο λαδάκι και το αβγό μας. Δημιουργούμε ομοιόμορφο μίγμα.
-Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και τα κόβουμε κατα μήκος στη μέση. Στρώνουμε τη γέμιση κατά μήκος και ρολάρουμε. Στις άκρες της ζύμης, αλοίφουμε με το πινέλο μας νεράκι για να κλείσει καλά το ρολό μας.
-Ψήνουμε στούς 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 4 μεγάλα ρολά
Τέλειο σνακ για τα παιδιά αλλά και για πρωινό.
Η φέτα κρατά την ισορροπία της αλμύρας, γι ‘αυτό και δεν βάζουμε αλάτι και αρκούμαστε μόνο στη βεγκέτα.
Συνταγή από Αγιαννίδου Αθηνά–