Τα τρώς σκέτα ή τα συνοδεύεις με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές !!
Υλικά
600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ αλεύρι τσουρεκιού
35 γραμ ζάχαρη
20 γραμ αλάτι
2 αυγά
250 γραμ νερό
30 γραμ γάλα
1 βανίλια
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γραμ φρέσκια
Εκτέλεση
Νερό + γάλα +ζάχαρη+αλεύρι τσουρεκιού+μαγιά Ανακατευουμε σε χυλό και περιμένουμε να δημιουργήσει φυσαλίδες,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώμουμε για 4 λεπτά στο 1 και άλλα 4 λεπτά στο 3 –μίξερ με γάντζο-
Κόβουμε σε τεμάχια των 100 γραμ και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού κεμπάπ.
Αφού ξεκουραστούν 5 λεπτά ανοίγουμε πάλι σε κορδόνι 50 εκατοστά μήκος .
Το διπλώνουμε στην μέση και στρίβουμε ,
Περνάμε την άκρη μέσα στην τρύπα της άλλης άκρης και δημιουργούμε κουλουρίτσα.
Αφήνουμε να γίνουν για 30 λεπτά με 40 και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου,Οι φωτογαφίες θα σας βοηθήσουν αρκετά.
Από George Chatzigiatroudakis
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ