Ένας λόγος για να τα εντάξεις στο πρωινό σου!
Φιλανδική έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία σύμφωνα με την οποία η συχνή κατανάλωση αυγών είναι υπεύθυνη για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης τονίζοντας επίσης ότι είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές για πρωινό λόγω του ότι βοηθούν σημαντικά στην ενίσχυση των εγκεφαλικών λειτουργιών.
Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 2.497 άνδρες, ηλικίας 42 έως 60, που είχαν διαγνωστεί με διαταραχή μνήμης.
Για μία περίοδο 22 ετών, οι 337 από αυτούς είχαν εκδηλώσει κάποιον τύπο νευρολογικής ασθένειας, κυρίως νόσο Αλτσχάιμερ.
Οι μελέτες, λοιπόν, των Φιλανδών επιστημόνων απέδειξαν ότι με την κατανάλωση αυγών για πρωινό ενισχύονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, ενώ το τελικό πόρισμα αναφορικά με τη χοληστερόλη ήταν ότι καταναλώνοντας αυγά τα επίπεδά της αυξάνονται ελάχιστα.
Ο καθηγητής Γίρκι Βιρτάνεν από το Πανεπιστήμιο της ανατολικής Φινλανδίας, ως επικεφαλής της έρευνας, έσπευσε να τονίσει συμπερασματικά ότι, ούτε η χοληστερόλη αλλά ούτε η κατανάλωση αυγών σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας ή Αλτσχάιμερ
πηγή : athensmagazine.gr