Από τα πιό λαχταριστά γλυκά ταψιού !!!
Υλικά για την βάση…
½ κιλό κανταίφι1 κούπα βούτυρο αγελάδος
Υλικά για το σιρόπι…
3 κούπες ζάχαρη2 κούπες νερό1 ξύλο κανέλας2-3 σταγόνες λεμόνιφλούδα από ένα λεμόνι
Υλικά για την κρέμα…
8 κρόκοι αβγού1 ½ κούπα ζάχαρη½ κούπα αλεύρι4 κούπες γάλα2 βανίλιες Σαντιγύ
φυστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση:
Σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ανοίγουμε το κανταίφι, το χτενίζουμε και το περιχύνουμε με βούτυρο. Ψήνουμε στος 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Παράλληλα, κάνουμε το σιρόπι μας. Όλα τα υλικά μέσα στο κατσαρολάκι και περιμένουμε να έρθει το σημείο βρασμού. 4-5 λεπτά μέτα το σημείο βρασμού, το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Με ζεστό σιρόπι, περιχύνουμε το κανταίφι μας κρύο. Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης.
Σειρά έχει η κρέμα. Χτυπάμε τα κροκάδια με την ζάχαρη καλά. Ζεσταίνουμε το γάλα με την βανίλια και ρίχνουμε το μείγμα στα κροκάδια με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σταδιακά ραντίζουμε με το αλεύρι, με σκοπό να δέσει η κρέμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την στρώνουμε πάνω από το σιροπιασμένο κανταίφι.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας, με ροζέτες καλά χτυπημένης σαντιγύ. Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης.
Βαθμός δυσκολίας: ΜέτριοΚόστος: 6,50 ευρώΜερίδες: 1 ταψί / 24 μερίδες
της Αγιαννίδου Αθηνάς από το halkidikifocus.gr