Λίγες πένες, λίγο σκόρδο, λίγο βασιλικό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και ορίστε ένα απλό αλλά υπέροχο, εύκολο, απολαυστικό και κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο.
Υλικά συνταγής
5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κοφτές κ.σ. φρέσκο βασιλικό + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή φρέσκες ντομάτες
1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. πέννες
πεκορίνο ή άλλο τυρί αρεσκείας σας τριμμένο για πασπάλισμα στο σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 λ. Προσθέτουμε το βασιλικό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ½ λ ακόμα.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το νερό ή ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20-25 λ, μέχρι να δέσει.
Εν” τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά αλ τέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε και : ή τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα μαζί, ή τα σερβίρουμε σκέτα και περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω μαζί με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Αντικαταστήστε τις πέννες με παπαρδέλες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας και απολαύστε ένα πιάτο με το ίδιο υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα