Πολύ ωραία ιδέα ,πολύ ωραία γεύση,πολύ γρήγορο -πρωτοτιπήστε με κάτι διαφορετικό και πεντανόστιμο !!!
Υλικά
Πατάτες καλοσχηματισμένες μέτριες σε μέγεθος-ποσότητα μετράμε-
1 κουταλιά μεγάλη σούπας θυμάρι
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι -πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
λίγα κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλίες βούτυρο
Τι κάνουμε
Κθαρίζουμε απ έξω τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε λεπτές φετούλες με το μαχαίρι ή άν έχετε με το ειδικό εργαλείο ,πρέπει να είναι ισόπαχες .
Για να μην περισσεψουν ή μας λείψουν έχουμε κοντά την φόρμα με τις θηκούλες και γεμίζουμε κάθε φορά για να δουμε πόσες θα χρειαστούμε .
Λιωνουμε το βούτυρο.
Αδειάζουμε σε μπολ τις πατάτες από τα φορμάκια και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά μαζί και το λιωμένο βούτυρο .
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια .
Αρχίζουμε και στοιβάζομαι μέσα στις βουτυρωμένες θηκούλες η οποίες καλό θα είναι να είναι αντικολλητικές –εγώ κόλλησα λίγο — τις πατάτες προσέχοντας να βάζουμε από κάτω τις μεγαλύτερες σε μέγεθος κι επάνω επάνω τις πιο μικρές σχηματίζοντας βουναλάκι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 με 190 βαθμούς περίπου 30 λεπτά να δούμε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν να πάρουν και χρώμα .
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και σε λίγα λεπτά με σπατουλίτσα βγάζουμε τις πατάτες ..κι έτοιμες ..δεν προλαβαίνεις να τις δεις εξαφανίζονται !!! Καλή όρεξη !! Αξίζει !!
Το τυρί που δείχνει έτσι είναι λόγω φλάς βραδινής λήψης .. Αλλά έγινε τόσο νόστιμο που ήθελα να σας το δείξω να το φτιάξετε κι εσείς !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ