Υπάρχουν κάποιες μέρες, που και η καλύτερη μαγείρισα βαριέται. Θέλει κάτι γρήγορο και ελκυστικό. Κάτι … διαφορετικό αλλά και εύκολο. Αυτή είναι μία συνταγή που τις συγκεκριμένες μέρες, θα την εκτιμήσετε. Μας έρχεται από τη Πορτογαλία και είναι τόσο νόστιμη!!!
Υλικά
3 φλ. νερό
3 κ.σ ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κ.σ πάπρικα
1 1/2 κ.γ αλάτι
1 1/2 κ.γ λευκή ζάχαρη
1 1/2 κ.σ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 λευκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
4 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
6 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 1/2 κιλό καπνιστά λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το ξύδι. Πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να μη μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τις πατάτες και τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψήνουμε, με το ταψί ξεσκέπαστο για 1 1/2 έως 2 ώρες. Ανακατεύουμε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Από την φίλη
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ