ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστίτσιο με τυριά χωρίς μπεσαμέλ

Παστίτσιο με τυριά χωρίς μπεσαμέλ

Πεντανόστιμο “Παστίτσιο” με 3 ειδών τυριά χωρίς μπεσαμέλ.

Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλο πιάτο.

Υλικά συνταγής

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (των 400 γρ. το ένα)

1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ανάμεικτα κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη

250 γρ. μακαρόνια Νο. 5

300 γρ. μυζήθρα ανάλατη

1/4 φλ. τσαγιού γάλα

Διαφήμιση

2 αυγά χτυπημένα

3/4 φλ. τσαγιού γραβιέρα επιλογής σας (ή ανάμεικτη με άλλα κίτρινα τυριά)

1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσει και “μαραθεί”. Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέστε το κιμά και ανακατεύετε πιέζοντας ταυτόχρονα με πιρούνι να “σπάσει” σε κόκκους.

Σοτάρετε το κιμά για 10 λ περίπου και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κότας, το κανελογαρύφαλο και αλατοπιπερώνετε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, μειώνετε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι, για 10-14 λ. Αποσύρετε το κιμά από τη φωτιά και τον αφήνετε στην άκρη.

Παράλληλα βράζετε “αλ τέντε” τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε πυρίμαχο σκεύος. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και μόλις ενσωματωθούν προσθέτετε τη μυζήθρα και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε το μείγμα αυγών στο ταψί με τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν καλά τα μακαρόνια με το μείγμα. Ρίχνετε το κιμά πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τη γραβιέρα και τη παρμεζάνα.[*]

Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά και ροδίσουν τα τυριά. Σε περίπτωση που ΄πάρουν” γρήγορα χρώμα τα τυριά, σκεπάζετε χαλαρά το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ξεφουρνίζετε το φαγητό σας το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και σερβίρετε.

[*] Εναλλακτικά μπορείτε να ενσωματώσετε το κιμά στα μακαρόνια και όχι σε στρώσεις. Πασπαλίστε κανονικά με τα τυριά και ψήστε.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#γάλα
#ελαιόλαδο
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#κανέλα
#κρεμμύδι
#μακαρόνια
#νερό
#πιάτο
#συνταγή
#φαγητό