½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
¼ φλυτζ. τσαγιού μηλόξυδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα και τα βλαστάρια από τους βολβούς, τα πλένουμε πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τις άκρες μόνο και τα πλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό.
Σε νερό που βράζει με λιίγο αλάτι ρίχνουμε και βράζουμε πρώτα τα κοτσάνια με τα φύλλα όχι τους βολβούς γιατι δεν θα βγουν πράσινα .
Μόλις βράσουν τα βγάζουμε με σουρωτή κουτάλα σε ένα μπολ.
Εγώ βάζω νέο νερό και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτω τους βολβούς να σκεπάζονται και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις βράσουν αφήνουμε να κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο και περιχύνουμε μ᾿ αυτό, τα παντζάρια.
Τα υλικά η ποσότητα είνα ανάλογα πως τα θέλετε .Διατηρούνται στο ψυγείο σκεπασμένα σε μπολ.
Καλή όρεξη !!!