Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό nutella που δεν απαιτείται παγωτομηχανή αλλά ούτε και πολλαπλά χτυπήματα για τη παρασκευή του. Ένα λαχταριστό παγωτό με τέσσερα μόνο υλικά που τα χτυπάτε μόνο μια φορά στο μίξερ και μετά το βάζετε στη κατάψυξη. Απίστευτο και όμως αληθινό. Δοκιμάστε το.
Υλικά συνταγής
400 ml κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, κρύα
1 κουτί (397 ml) ζαχαρούχο γάλα
60-80 γρ. κακάο σε σκόνη (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε τη γεύση της nutella)
120 γρ. nutella
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ, στη μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια πολύ πηχτή σαντιγί με παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.
Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη nutella χτυπώντας μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σαν σφιχτή μους. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Μεταφέρετε το μείγμα παγωτού σε ένα αεροστεγές μεταλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.