Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο cheesecake με φράουλες, με μια υπέροχη κρέμα τυριού και λάιμ, και μια μπισκοτένια βάση με κρέμα σοκολάτας. Ένα δροσερό γλύκισμα που χρειάζεται λίγο από το χρόνο σας για τη παρασκευή του, με απλά υλικά, χωρίς ψήσιμο αλλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή να παγώσει για να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3 κ.σ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1¼ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα digestive
Για τη γέμιση cheesecake:
250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα τους
225 γρ. φράουλες
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση) με διάσταση βάσης 20 εκ. Θρυμματίζετε τα μπισκότα digestive, στο multi, σε σκόνη και τα βάζετε σε μπολ.
Για τη βάση: Σε μια κατσαρολίτσα, βάζετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνετε, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε, τμηματικά, τη σοκολατένια κρέμα στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και στο στρώνετε, πιέζοντάς το, ισομερώς στη βάση του.
Για τη γέμιση cheesecake: Βάζετε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό των 2 λάιμ και τα χτυπάτε με το μίξερ για 1 λ για να αφρατέψει ελαφρώς το τυρί. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και το στρώνετε ισομερώς. Το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
Το βγάζετε από το ψυγείο, το γαρνίρετε με τις φράουλες και κοσκινίζετε την έξτρα ζάχαρη άχνη πάνω από τις φράουλες και το μείγμα cheesecake. Το αφαιρείτε από το ταψάκι, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.