Ένα πανεύκολο, χωρίς ψήσιμο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση όρεο και αφράτη γέμιση με σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλο. Μια συνταγή εύκολη για αρχάριους (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε τη!!!
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλο μπισκότα Oreo (216 γρ./20 oreo περίπου)
1/4 φλ. τσαγιού (56 γρ.) βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση:
340 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
210 γρ. σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, ψιλοκομμένη [*]
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σκόνη, στο multi, μπισκότα oreo μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνετε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση: Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 2 λ περίπου να χλιαρύνει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σαντιγί ρίχνετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα και με μια μαρίζ ανακατεύετε πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε ομοιόμορφα το αφράτο μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση όρεο. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
[*] Προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα με σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια ή με σκέτη σοκολάτα γάλακτος χωρίς ξηρούς καρπούς.