Μια πολύ εύκολη, γρήγορη στη παρασκευή της, υπέροχη στη γεύση της τυρόπιτα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. Μια ακόμα παραλλαγή συνταγής (από εδώ) από τις πολλές που υπάρχουν για τη βασίλισσα των πιτών, τη τυρόπιτα που θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση της. Δοκιμάστε τη!!!
Υλικά συνταγής
½ κιλό φύλο κρούστας
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα μαλακή
1 φλ. τσαγιού τριμμένο κασέρι
1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
½ φλ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κοφτή κ.σ. πάπρικα σε νιφάδες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένη (ή 75 γρ. μαργαρίνη + 75 γρ. βούτυρο φρέσκο)
Για τη κρέμα:
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε το ρολό με τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες σαν κρόσια. Ξεχωρίζετε με τα χέρια σας τις λωρίδες ζύμης και τις αφήνετε στην άκρη να ξεραθούν. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζετε όλα τα τυριά, το δυόσμο και τη πάπρικα και τα ανακατεύετε καλά.
Στρώνεετε σε ένα ταψάκι τις μισές λωρίδες φύλλου και τις περιχύνετε με τη μισή ποσότητα από τη λιωμένη μαργαρίνη. Από πάνω απλώνετε το μείγμα τυριών και πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στρώνετε, πάνω από το μείγμα τυριών, τις υπόλοιπες ξεραμένες λωρίδες και τις ραντίζετε στην επιφάνειά τους με την υπόλοιπη μαργαρίνη με βούτυρο.
Για τη κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προθέτετε το γιαούρτι και το γάλα τα χτυπάτε καλά με αυγοδάρτη ή με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Περιχύνετε τη πίτα στο ταψί και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 έως 1:10 ώρα ήη μέχρι να ροδίσουν καλά τα επάνω και κάτω φύλλα και γίνουν τραγανά. Σερβίρετε τη πίτα σας ζεστή, χλιαρή ακόμα και κρύα.