Ένα υπέροχο σοκολατένιο παγωτό με Νουτέλα. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί και ψιλοκομμένασοκολατάκια και απολαύστε ένα υπέροχο οπτικά και γευστικά παγωτό. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα κορμό παγωτού, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
6 κρόκοι αυγών
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, πολύ ψιλή (extra fina)
900 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά+ λίγη ακόμα για γαρνίρισμα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
40 γρ. σκόνη κακάο
250 γρ. Nutella
2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
3 σοκολατάκια Baci ή Τζοκόντα με φουντούκι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Τοποθετούμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει προσθέτουμε το μείγμα του μείγμα αυγού σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί σε μια λεία κρέμα.
Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα λίγη λίγη στη κατσαρόλα με το μείγμα κρέμας ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το κακάο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για 5 λ.
Προσθέτουμε τη νουτέλα και το σιρόπι σοκολάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο κρύο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 25×11 εκ. και τη στρώνουμε καλά με μεμβράνη. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα το ισιώνουμε στην επιφάνεια με μια μαρίζ και το αφήνουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει, ιδανικά για 1 βράδυ.
Ξεφορμάρουμε το παγωτό, βυθίζοντας τη βάση της φόρμας σε λίγο ζεστό νερό, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και βγάζουμε τη μεμβράνη. Για το σερβίρισμα προαιρετικά γαρνίρουμε με την επιπλέον κρέμα γάλακτος και τα σοκολατάκια κομμένα στη μέση.