Ένα πανεύκολο, εξαιρετικό σπιτικό παγωτό μπανάνα-σοκολάτα, που απαιτεί μόνο 4 υλικά για τη παρασκευή του. Μια απλή, εύκολη, για αρχάριους συνταγή, για ένα υπέροχο παγωτό που θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του αλλά και με την υπέροχη υφή και γεύση του. Δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
3 μπανάνες ώριμες
2/3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
3 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μέλι
λίγη τρούφα και φέτες μπανάνας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε ροδέλες. Στρώνετε λαδόκολα σε ένα ταψάκι και απλώνετε στη βάση του τις φέτες μπανάνας φροντίζοντας να μην εφάπτονται μεταξύ τους. Στρώνετε επάνω τους άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και συνεχίζετε με δεύτερη στρώση με φέτες. Τις βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να γίνουν σαν παγάκια.
Στη συνέχεια χτυπάτε τις παγωμένες φέτες στο μούλτι με 2-3 κ.σ. από το γάλα μέχρι να θρυμματιστούν πλήρως. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, το κακάο και το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα ένα ομογενοποιημένο κρεμώδες μείγμα.
Το μεταφέρετε κατά προτίμηση σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στη κατάψυξη για μισή ώρα. Μετά το σερβίρετε σκέτο ή προαιρετικά με τρούφα σοκολάτας και φετούλες μπανάνας. Καλή σας απόλαυση!