ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό φράουλας με μπανάνες, μπισκότα και σοκολάτα

Παγωτό φράουλας με μπανάνες, μπισκότα και σοκολάτα

Ένα υπέροχο παγωτό με μπισκοτένια βάση, μπανάνα, παγωτό φράουλα, σοκολατένια κρέμα καισαντιγί. Μια συνταγή (από εδώ) λαχταριστή, οπτική και γευστική απόλαυση για την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

2 φλ. τσαγιού μπισκότα τύπου digestive

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο + 1/4 φλ. τσαγιού επιπλέον

5 μέτριες μπανάνες σε λεπτές φέτες

1,3 λίτρα παγωτό φράουλα

1 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική πολύ λεπτή

Διαφήμιση

1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

250 ml κρέμα γάλακτος ΚΡΥΑ πλήρης 36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε το παγωτό εκτός ψυγείου μέχρι να λιώσει ελαφρώς για να μπορέσετε να το διαχειριστείτε.

Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα, προσθέτετε και το 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/3 από το μείγμα, και το υπόλοιπο το στρώνετε στη βάση ενός μακρόστενου πυρίμαχου σκεύους διαστάσεων 22 X 32 εκ. περίπου.

Στρώνετε τις μπανάνες σε ένα ενιαίο στρώμα πάνω από τη κρούστα και από πάνω στρώνετε το μισολιωμένο παγωτό. Ισιώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε το με τα χοντροθρυμματισμένα στο multi καρύδια. Σκεπάστε το σκεύος με μεμβράνη και βάλτε το στη κατάψυξη για 1 περίπου ώρα να παγώσει καλά.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο και τις σταγόνες σοκολάτας και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας, σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς, για 8 λ περίπου.

Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 30 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα. Στρώνετε το μείγμα πάνω από το παγωτό και το αφήνετε στο στη κατάψυξη για περίπου 45 λ.

Μετά από τα 45 λ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε πάνω από τη σοκολατένια κρέμα που ήδη έχει παγώσει. Πασπαλίζετε με το 1/3 μείγμα μπισκότου-βουτύρου που έχετε κρατήσει. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 3 περίπου ώρες. Πριν σερβίρετε βγάλτε το γλυκό από τη κατάψυξη 15 λ περίπου πριν το κόψετε.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#βανίλια
#γάλα
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#καρύδια
#κρέμα
#μπανάνα
#μπισκότα
#παγωτό
#σοκολάτα
#συνταγή
#φράουλα