Ένας τέλειος παγωμένος κορμός με μπανάνες και μπισκότα. Ένας υπέροχος κορμός, πολύ απλός και εύκολος στη παρασκευή του για ένα παγωμέονο γλύκισμα με τραγανή μπισκοτένια βάση, κρέμα στιγμής με σαντιγί, γαρνιρισμένο με μπισκότα και μπανάνα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια
ποσότητα γάλακτος σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της κρέμας άνθος αραβοσίτου
3 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε ροδέλες
250 γρ. (2 φλιτζάνια) έτοιμη σαντιγί
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε πολύ μικρά κομματάκια, μπισκότα βουτύρου (Goody της Αλλατίνη ή άλλα παρόμοια επιλογής σας)
6 κ.σ. βούτυρο
Για γαρνίρισμα:
μπανάνα σε ροδέλες & μπισκότα βουτύρου (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 23×13 εκ. περίπου και στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της πλαστική μεμβράνη, η οποία φροντίζετε να προεξέχει 6 εκ. περίπου περιμετρικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, φτιάχνετε τη κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε τις φέτες μπανάνας και τα 2 φλ. σαντιγί και τα ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Με ένα μεγάλο κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, το στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά του.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια (σαν χοντρά ψίχουλα), τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τα ρίχνετε μέσα στη φόρμα και τα στρώνετε ισομερώς πάνω από τη κρέμα, πιέζοντάς τα ελαφρώς με τα χέρια σας προς τα κάτω (προς τη κρέμα).
Καλύπτετε το γλυκό σας με τη πλαστική μεμβράνη που προεξέχει και το βάζετε στη κατάψυξη για 8 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. 15 λ πριν το σερβίρετε το βγάζετε από τη κατάψυξη για να μαλακώσει. Το γαρνίρετε (προαιρετικά) με επιπλέον φέτες μπανάνας και μπισκότα και σερβίρετε.