Ένα υπέροχο, πανεύκολο παγωμένο cheesecake της στιγμής με 6 μόνο υλικά. Η τραγανή μπισκοτένια βάση του, η υπέροχη υφή του, η προσθήκη μελιού και ξηρών καρπών κάνουν αυτό το παγωμένο γλύκισμα ακαταμάχητο. Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή (από εδώ) για ένα επιδόρπιο, και όχι μόνο, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με την ανάλαφρη, δροσερή και ντελικάτη γεύση και τη τέλεια εμφάνισή του.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Πτι μπερ, θρυμματισμένα σε σκόνη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
Για τη γέμιση cheesecake:
500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλ. τσαγιού μέλι
300 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένους, ανάλατους, ξηρούς καρπούς επιλογής σας (μακαντέμια, φουντούκια, αμύγδαλα)
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και βάθους 6 εκ. Το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά του με πλαστική μεμβράνη, η οποία φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. τουλάχιστον για να ξεφορμάρετε εύκολο το παγωμένο γλυκό σας.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα μπισκότα και τα μεταφέρετε σε μπολ. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση του ταψιού/φόρμας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λ.
Για τη γέμιση cheesecake: Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα και ½ φλ. μέλι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν, μαλακώσει και αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε και τη κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ ή μέχρι να έχετε ένα πηχτό και παχύ μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να κατανεμηθούν ισομερώς οι ξηροί καρποί. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνειά του.
Περιχύνετε πάνω από το cheesecake το υπόλοιπο μέλι και χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός κουταλιού ή πιρουνιού κάνετε στροβιλισμούς επιφανειακά ώστε να δημιουργηθεί με το μέλι επιφάνεια “μαρμάρου”.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη το ταψί/φόρμα και το βάζετε στη κατάψυξη για 1 ημέρα ή 1 ολόκληρο βράδυ. Δέκα (10) λ πριν το σερβίρετε, το ξεφορμάρετε το αφήνετε για 7-10 λ να ξεπαγώσει ελαφρώς, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.