Υπέροχες, πεντανόστιμες γαρίδες σε λεμονάτη πικάντικη σάλτσα με κρασί και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς με σπαγγέτι έτοιμα σε 30 λ για να τις απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο τόσο γρήγορο στη παρασκευή του, τόσο υπέροχο στη γεύση του που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο. Δοκιμάστε το!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
4 κ.σ. βούτυρο (μαργαρίνη νηστίσιμη) κρύο (2 κ.σ.+2 κ.σ. χωριστά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι (κόκκινης καυτερής πιπεριάς)
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
1 λεμονιού το ξύσμα και το χυμό
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
300 γρ. σπαγγέτι Νο. 12 ή 10
1/4 φλ τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το σπαγγέτι σας να βράσει σε κοχλαστό, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο, κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που το βράσετε και το στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες βγάζοντας με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους. Αφαιρείτε το κεφάλι και τα κελύφη αφήνοντας το τελευταίο κέλυφος με την ουρίτσα. Τις αλατίζετε ελαφρώς και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τις 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν ρίχνετε το πολτοποιημένο σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύετε για 1 λ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τη γεύση και το άρωμά τους.
Ρίχνετε το λευκό κρασί, το αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε το μείγμα κρασιού να σιγοβράσει για 2-3 λ ή μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις μαγειρεύετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λ ανάλογα με το μέγεθός τους. Οι γαρίδες δε θέλουν πολύ μαγείρεμα γιατί θα σφίξουν.
Τέλος ρίχνετε το ξύσμα και χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και συνδυαστούν τα υλικά. Δοκιμάζετε στο αλάτι και αν απαιτείται συμπληρώνετε και πασπαλίζετε τις γαρίδες με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον νιφάδες τσίλι. Επίσης μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα σας, αν απαιτείται, με λίγο από το νερό που βράσατε το σπαγγέτι σας.
Σερβίρετε το σπαγγέτι σε πιατέλα, το πασπαλίζετε, προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα (αν δεν νηστεύετε) και από πάνω απλώνετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους. Απολαύστε το!!!
Δείτε το video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα