ΧΡΗΣΙΜΑ

Οι 3 Καλύτερες και οι 3 Χειρότερες Κονσερβοποιημένες Τροφές που μπορείτε να αγοράσετε

Οι 3 Καλύτερες και οι 3 Χειρότερες Κονσερβοποιημένες Τροφές που μπορείτε να αγοράσετε

Οι κονσερβοποιημένες τροφές δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Και μερικές φορές όχι άδικα αφού δεν γίνεται να κάνουμε κονσέρβα τα πάντα. Ωστόσο, μερικές φορές δεν είναι κακή επιλογή.

Από άποψη διατροφής, οι κονσέρβες έχουν λιγότερη αξία και θα πρέπει επίσης να κοιτάμε τις ετικέτες για νάτριο, ζάχαρη και συντηρητικά.

Δείτε παρακάτω μερικούς τροφές που δεν πειράζει να είναι κονσέρβες και μερικές που καλό θα είναι να αποφεύγετε:

Καλύτερες κονσέρβες

Λαχανικά

Τα λαχανικά κάνουν καλό είτε είναι φρέσκα, είτε σε κονσέρβα. Ενώ τίποτα δεν συγκρίνεται με το φρέσκο, δεν είναι κακό να πάρετε λαχανικά σε κονσέρβες αφού δεν χάνουν την διατροφική τους αξία και είναι πιο εύκολα στο μαγείρεμα. Απλά να επιλέγετε τις κονσέρβες με το λιγότερο νάτριο.

Φασόλια

Όπως και στα υπόλοιπα λαχανικά, θα πρέπει να προσέχετε τα επίπεδα νατρίου. Ωστόσο, είναι γεμάτα πρωτεΐνες και ίνες και είναι ιδανικά για κάθε τύπο διατροφής.

Διαφήμιση

Τόνος

Ο τόνος σε κονσέρβα είναι πολύ καλή επιλογή, καθώς και τα υπόλοιπα κονσερβοποιημένα ψάρια, όπως σολομός και σαρδέλες. Μόνο να προσέχετε μην έχουν προσθέσει χημικά και επίσης να κοιτάτε τα επίπεδα νατρίου.

Οι χειρότερες κονσέρβες

Φρούτα

Μείνετε μακρυά από τα φρούτα σε κονσέρβες! Είναι γεμάτα συντηρητικά και ζάχαρη. Να επιλέγετε μόνο τα φρέσκα φρούτα.

Σούπες

Οι περισσότερες σούπες σε κονσέρβα έχουν μεγάλες ποσότητες σε νάτριο και αλάτι. Καλό θα είναι να τις αποφεύγετε.

Μακαρόνια

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια; Αλλά και πάλι, το πρόβλημα είναι το νάτριο. Επίσης, δεν έχουν μεγάλη διατροφική αξία, εκτός και αν πάρετε μία επιλογή υψηλή σε πρωτεΐνη.

Εσείς προτιμάτε τις τροφές σε κονσέρβες; Ποια είναι τα προϊόντα που αγοράζετε συνήθως;

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#ζάχαρη
#λαχανικά
#μακαρόνια
#προϊόντα
#πρωτεΐνες
#τόνος
#φρέσκα
#φρούτα
#ψάρια