Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.Ένα πεντανόστιμο κέικ, θρεπτικό και πολύ πλούσιο σε γεύση, αφράτο και με ελαφρώς υγρό το εσωτερικό του. Καθώς δεν περιέχει ούτε λάδι, είναι μια ιδανική επιλογή για να το απολαύσουμε άφοβα όλες τις μέρες της νηστείας καθώς επίσης και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Υλικά συνταγής
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
300 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
250 γρ. ταχίνι
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. κακάο
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτετε διαδοχικά τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, τη κανέλα, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση και ψήνετε το κέικ (στο κατώτερο 1/3 του φούρνου) για 50-60 λ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στη φόρμα λίγη ώρα να μισο-κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
theonewithallthetastes.com