Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με σοκολάτα
Υλικά
1 φλ. Ηλιέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη 2 φλ. καρύδια 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλ. Χυμό πορτοκάλι 1/2 φλ. Κονιάκ 1/2 κουτ. γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο 3 κουτ. γλ. μπέικιν 1 κουτ. γλ. σόδαΔιαφήμιση
Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό Σιρόπι σοκολάτας παχύρευστο Για την επικάλυψη:250 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ηλιέλαιοΑνακατευουμε ολα τα υλικα μαζι, τα βαζουμε σ’ενα ταψι και ψηνουμε στους 180° για περιπου 40 λεπτα στον αερα…
Για το σιροπι: βαζουμε ολα τα υλικα σ’ενα κατσαρολακι και τα βραζουμε για 2-3 λεπτα… σιροπιαζουμε το γλυκο μόλις βγει απο τον φουρνο…. το σιροπι να’ναι χλιαρο….
Για το γλασσο:
Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό…