Θα σας πω τι έκανα:
1. Έπλυνα καλά τις ώριμες ντομάτες.
2. τις ζεμάτισα με βραστό νερό για να ξεφλουδίζονται εύκολα.
3. τις αποφλοίωσα και τις καθάρισα από πράσινα ή χαλασμένα μέρη.
4. Τις έκοψα στη μέση οριζοντίως και τις στράγγισα μέσα σε ένα σουρωτήρι. Έτσι βγαίνουν οι σπόροι και κρατάω το χυμό.Εννοείται ότι το σουρωτήρι το έχω στερεώσει πάνω σε βαθύ σκεύος.
5. Την καθαρή ντομάτα πλέον τη ρίχνω σε μεγάλη κατσαρόλα. Αν θέλω την τεμαχίζω κι άλλο. Εγώ την αφήνω στα 2 για να κοκκινίζει το φαγητό.
6. Αφού τελειώσει αυτή η φάση ρίχνω στην κατσαρόλα τον καθαρό χυμό της ντομάτας, λίγο αλάτι και λίγο λάδι.
7. Αφού εξατμιστούν τα υγρά και μείνει η μισή ποσότητα κλείνω την εστία.
8. κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύω συχνά με ξύλινο κουτάλι..
9. αποστειρώνω τα καθαρά βάζα βάζοντας τα για τρία λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ.
10. Αποστειρώνω και τα καπάκια με κονιάκ ή ρακή.
11. Γεμίζω τα καυτά βάζα με την καυτή ντομάτα και σφραγίζω με τα καπάκια.
12. Τα γυρίζω ανάποδα και τα αφήνω να κρυώσουν.
13. Μετά τα βάζω όρθια στην αποθήκη και τα χρησιμοποιώ το χειμώνα.
Πηγή: daddy-cool.gr, Tzakoniatou Sofia-oi χρυσοχερες-ηδες