Τα τέλεια μπράουνις με 3 ειδών σοκολάτες. Νουτέλα, σταγόνες λευκής και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
Μια συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
115 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια (+ επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
1/2 φλ. τσαγιού Nutella, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή αν προτιμάτε, μαύρης κουβερτούρας)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα 3/4 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Προσθέτετε τη Νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε στο μείγμα τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μη χτυπάτε για πολύ ώρα το μείγμα γιατί θα σφίξει.
Ρίχνετε τις 2 ειδών σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα απλώς για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Αφαιρείτε το μπράουνις από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει.
Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο σκέτο ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Προαιρετικά, αν δεν το προτιμάτε ζεστό, πριν το ξεφορμάρετε βάλτε το μπράουνις για 2-3 ώρες στο ψυγείο γιατί έτσι (κρύο) θα κοπεί καλύτερα σε κομμάτια.