Μπουγιουρντί…. Ο πιο αγαπημένος πικάντικος μεζές για να απολαύσετε το ουζάκι ή τη μπυρίτσα ή το κρασάκι σας με όμορφη παρεούλα… Μια απλή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε ακόμα και εσείς οι αρχάριοι το τέλειο μπουγιουρντί με τυρί φέτα και κασέρι και με όσες πιπεριές θέλετε, προκειμένου να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση του καυτερού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!
Υλικά συνταγής
300 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε χοντρές φέτες (για να καλύψετε ένα σκεύος 24-26 εκ.)
180 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδελίτσες
2 πιπεριές κέρατο πράσινες κομμένες σε ροδελίτσες
2-3 καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με τις γεύσεις σας)
1 γεμάτο κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
80 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα πήλινο σκεύος 24-26 εκ. Στρώνετε στη βάση του τις μισές φέτες ντομάτας και από πάνω απλώνετε τη μισή ποσότητα από τις πιπεριές (κόκκινη, πράσινες και καυτερές). Σκεπάζετε τις πιπεριές με όλη τη φέτα την οποία πασπαλίζετε με τη μισή ρίγανη και το μισό τριμμένο κασέρι.
Ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο, σκεπάζετε με τις υπόλοιπες πιπεριές και από πάνω με τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας. Τέλος πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι, την υπόλοιπη ρίγανη και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε το μπουγιουρτνί σας στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά και να ροδίσουν ελαφρώς. Το σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.