Υλικά για 4 άτομα:
1½ κιλό μπαρμπούνια (ή κουτσομούρες), καθαρισμένα από λέπια και εντόσθια
1 κοφτή κουτ. σούπας χοντρό αλάτι, ελαφρά κοπανισμένο
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
2 λεμόνια, κομμένα στη μέση, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τί κάνουμε
Πλένουμε τα μπαρμπούνια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι (με ένα πιάτο από κάτω), τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και τα βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Τηγάνισμα:
Σε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ύψος 1/2 εκ. από τον πυθμένα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι, πιπέρικαι ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και βάζουμε μια δόση στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε και τα τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Αν δούμε ότι ροδίζουν έντονα και κινδυνεύουν να καούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στραγγίζουμε κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία .Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ