Μπακαλιάρος με Πατάτες στην γάστρα!!!Bianco κατά τους Κερκυραίους!!!
Συνταγή-εκτέλεση:
Διαφήμιση
Στρώνουμε δυό σειρές κομμένες πατάτες σε φέτες στην γάστρα,τοποθετούμε και το καθαρισμένο ψάρι μας(μπορούμε να βάλουμε ότι ψάρι θέλουμε).
Σε ένα μπολ βάζουμε 150ml ελαιόλαδο,τον χυμό από 2 λεμόνια ,αλάτι μαύρο πιπεράκι σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη τα αναδεύομαι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε επάνω στο ψάρι και στις πατάτες.
Συμπληρώνουμε και ελάχιστο νεράκι .
Ψήνουμε με κλειστό καπάκι στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1ωρα περίπου,10λεπτα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ανοίγουμε το καπάκι και γυρίζουμε στον αέρα για να πάρει χρώμα το φαγάκι μας!!!Καλή μας όρεξη!!!
Μαρία Χατζηφωτίου —