Κάτι για τον καφέ (υποτίθεται)… που εξαφανίζετε αμέσως !!!
Για τη ζύμη
1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό γάλα
1 κουταλιά του γλυκού μαγιά
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κούπες απλό αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
Λαδόκολλα
Γλυκό μούρα
2 κούπες χοντροκομμένα μούρα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε στην μισή κούπα χλιαρό γάλα την μαγιά την ανακατεύουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά.
Χτυπάμε το αυγό με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί την ζάχαρη
Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ενσωματώνουμε με το γάλα -μαγιά.
Ζυμώνουμε μέχρι να δούμε ότι δεν θα κολλάει και σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ετοιμάζουμε το γλυκό μούρα —- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε μέχρι να δέσει ,το αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε μία λαδόκολλα η οποία θα μας βοηθήσει στο ρολάρισμα την ραντίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε με την βοήθεια πλάστη από πάνω την ζύμη από πάνω στρώνουμε το γλυκό σιρόπι μαζί με μία χούφτα ωμά μούρα και τυλίγουμε σε ρολό .
Αμέσως μετά το ξετυλίγομαι με προσοχή και το κόβουμε σε 8 ισόπαχα κομμάτια.
Τα τοποθετούμε τα κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψάκι 28αρι και τα αφήνουμε ξανά σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις περίπου για 25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα .
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και γαρνίρομαι με γλάσο τυριού το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής..
Χτυπάμε 1 κούπα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου με 1 κούπα ζάχαρη άχνη και λίγο ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακωμένο.
Το στρώνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια και γαρνίρομαι με το υπόλοιπο γλυκό -σιρόπι .Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή Εγνεσία Χριστοπούλου —
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ