Ένα πικάντικο πιάτο για τους λάτρεις του κρέατος. Μοσχαράκι με κόκκινη πικάντικη σάλτα με κάρυ ντομάτα και γάλα καρύδας. Συνοδεύστε το με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και απογειώστε τη γεύση σας.
Υλικά συνταγής
1300 γρ. μοσχάρι νουά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα
αλάτι πιπέρι
1 κ.γ. κάρυ
500 ml ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
400 ml γάλα καρύδας
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Το βράζουμε για 30-40′, ενώ παράλληλα το ξαφρίζουμε. Κρατάμε 1 1/2 φλ. τσαγιού από το ζωμό του, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές και να μαλακώσει ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγη ώρα, να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το γάλα καρύδας, το χυμό λεμονιού, το κάρυ, πιπέρι και το 1 φλ. τσαγιού ζωμό του κρέατος , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό. Προς το τέλος του μαγειρέματος το αλατίζουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Συνοδεύουμε το κρέας με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
theonewithallthetastes.com από πηγή