Ένα πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Η γεύση του; Μοναδική!
Υλικά (για 4 – 6 άτομα)
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
4 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα
2 κολοκυθάκια -προαιρετικά
2 κλωναράκια σέλινο
3 ώριμες ντομάτες
1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
6 με 7 ελιές προαιρετικά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τρίβετε το σκόρδο.
Κόβετε σε φέτες τα καρότα και τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβετε το σέλινο και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το σέλινο και το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε το κρασί και το θυμάρι, και μετά από 3 – 4 λεπτά προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και λίγο αλάτι. Βάζετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τις ελιές.
Κατά διαστήματα, ανακατεύετε το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.
Όταν βράσει το κρέας και μαλακώσει, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε χοντρές φέτες.
Περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών για να πολτοποιήσετε ορισμένα από τα λαχανικά. Μοιράζετε το κρέας στα πιάτα τα σκεπάζετε με την σάλτσα και γαρνίρετε με μερικά λαχανικά στο πλάι.
Πάει πολύ και με πουρέ πατάτας.
Συνταγή από Βαγγέλης Δρίσκας που την φτιάχνω και αρέσει πάρα πολύ σε όλους !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ