Μια υπέροχη συνταγή για ένα καταπληκτικό πιάτο. Μοσχαράκι κοκκινιστό βρασμένο σε κόκκινο κρασί. Συνοδεύστε το με τραγανά κρουτόνς και με ρύζι, ή πουρέ ή ζυμαρικά αρεσκείας και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με τη γεύση του.
Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες
2 καρότα σε μικρά κομματάκια
2 κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια
2 κοτσάνια σέλινο σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι θυμάρι
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε, πασπαλίζοντάς τες με αλεύρι απ” όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνετε το 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατιά ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες κρέατος απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και θωρακισθούν.
Ψιλοκόβετε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα προσθέτετε στο τηγάνι ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τη δάφνη, το θυμάρι, τις 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, όλο το κρασί, το ντοματάκια κονκασέ, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 2 ώρες μέχρι να δέσει η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αφαιρείτε τη δάφνη και το κλωνάρι θυμαριού και το σερβίρετε ζεστό με κρουτόνς (βλέπε συνταγή εδώ) πασπαλισμένο με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε το με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ζυμαρικά αρεσκείας σας και απολαύστε το.