Υλικά
1 και 1/2 κιλού ποντίκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4-με 5 μαρούλια
άνηθο-δυόσμο
πιπέρι αλάτι
1 αυγό
λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε καλα 1 και 1/2 του κιλου μοσχαρακι (ποντικι).Εχουμε ηδη πλυνει και ζεματισει τα μαρουλια μας.
Σοταρουμε 2 φρεσκα κρεμυδακια σε ελαιολαδο,ριχνουμε και το μαρουλακι μας μαζι με το ζουμακι απο το βρασμενο κρεας ,μπολικο ανιθο,δυοσμο,αλατακι και μαυρο πιπερι και το αφηνουμε να βρασει για 15λεπτα .
Τοποθετουμε και τις μεριδες απο το βρασμενο μοσχαρακι ,συμπληρωνουμε αν χρειασθει ελαχιστο νερο και συνεχιζουμε το βρασιμο για αλλα 15λεπτα για να ομογενοποιηθουν τα υλικα μας.
Φτιαχνουμε αυγολεμονο με τον παλιο παραδοσιακο τροπο,δηλαδη χωριζουμε το ασπραδι απο τον κροκο και το χτυπαμε μεχρι να γινει μαρεγκα,ριχνουμε και τον κροκο συνεχιζουμε το κτυπημα , ριχνουμε τον χυμο ενος λεμονιου και σιγα σιγα ζουμακι απο το φαγητο μας για να μην κοψη το αυγουλακι μας.Περιχυνουμε το μιγμα στο φαγητο μας και ετοιμο.Καλη μας ορεξη!!!
Μαρία Χατζηφωτίου-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ