Ο κλασικός κορμός χωρίς αυγά και με σοκολάτα για να ενισχύσει τη γεύση.
1 κουβερτούρα
5 κ.σ. κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομμάτια
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
1 κούπα καρύδια χοντοαλεσμένα
1 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
Λιώνω σε κατσαρόλα το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύω το γάλα με το κακάο και το ρίχνω στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
Δεν το βράζουμε, απλά να είναι ζεστό.
Το βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω το ρούμι και αφήνω να κρυώσει αρκετά.
Ρίχνω τα σπασμένα με το χέρι μπισκότα και τα καρύδια.
Ανακατεύω καλά να καλυφθούν τα μπισκότα από το μείγμα.
Παίρνω μια φόρμα ψωμιού και την καλύπτω με διαφάνεια.
Ρίχνω μέσα το μείγμα και το στρώνω.
Το βάζω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει 1-2 ώρες και είναι έτοιμο να το κόψουμε σε φέτες. Διατηρείται στη συντήρηση.
Το σερβίρω με παγωτό ή βύσσινο γλυκό!
Καλή επιτυχία
Μαρία Μελά–