Ένα παγωμένο γλυκό ψυγείου, πανεύκολο στη παρασκευή του για να το απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, και όχι μόνο, σαν το τέλειο επιδόρπιο, ιδανικό όμως και για όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις περιστάσεις. Μια απλή και εύκολη συνταγή για το τέλειο γλύκισμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας για την ευκολία παρασκευής του και την υπέροχη γεύση του!
Υλικά συνταγής
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
5 κ.σ. κακάο
250 γρ. (1½ φλ. τσαγιού) βούτυρο
1⅓ πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, χοντροσπασμένα
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
300 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντάς τα καλά. Λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, απλώς να λιώσει, χωρίς να καεί. Μόλις λιώσει το αποσύρετε από τη φωτιά, το ρίχνετε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ (αντί για κονιάκ μπορείτε να βάλετε χυμό πορτοκαλιού ή άλλο επιλογής σας) και ανακατεύετε καλά με ελαφρές κινήσεις. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 να κρυώσει και σφίξει.
Στρώνετε μια λαδόκολλα στο πάγκο εργασίας σας. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, το μεταφέρετε στη λαδόκολλα και το απλώνετε καλά και ομοιόμορφα, με τα χέρια σας ή πλάστη, δίνοντάς του σχήμα παραλληλόγραμμου.
Έχετε βγάλει ήδη το παγωτό από τη κατάψυξη 10-15 λ πριν το χρησιμοποιήσετε για να μαλακώσει ελαφρώς και έτσι να μπορείτε να το διαχειριστείτε.
Στη μέση, κατά μήκους του παραλληλόγραμμου κορμού απλώνετε το παγωτό και το “τυλίγετε” προσεκτικά, με τη βοήθεια της λαδόκολλας, σε ρολό, έτσι ώστε το παγωτό να είναι στο κέντρο του ρολού. Βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη να παγώσει καλά και να “σταθεροποιηθεί” η φόρμα του. Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε.
Tips: Στο μείγμα του μωσαϊκού, μαζί με τα μπισκότα, μπορείτε να προσθέσετε μισό φλ. τσαγιού ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.