Και αν το κρέας είναι αγορασμένο από κάποιο σούπερ μάρκετ, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πότε το αγοράσατε, πάνω στη τιμή, αλλά αν το κρέας αγοράστηκε από κάποιο τοπικό κρεοπωλείο, τότε θα πρέπει να ανατρέξετε στη μνήμη σας.
Και ενώ πολλοί πιστεύουν πως η κατάψυξη είναι εντελώς ακίνδυνη για την αλλοίωση του κρέατος, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το κρέας δεν πρέπει να μένει για πολλούς μήνες στη κατάψυξη, γιατί γίνεται επικίνδυνο, λόγω παθογόνων μικροβίων που μπορεί να ζωντανέψουν κατά την απόψυξη.
Το μυστικό είναι να γίνεται ομοιόμορφη και σταθερή κατάψυξη, και αυτό επιτυγχάνεται με κλείσιμο του κρέατος σε μια αεροστεγή σακούλα και όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες θερμοκρασίας στον καταψύκτη.
Οι γενικές οδηγίες είναι οι εξής ανάλογα με το κρέας:
Μαγειρεμένα πουλερικά – 4 μήνες
Ωμά κομμάτια πουλερικών – 9 μήνες
Ολόκληρα πουλερικά άψητα – 12 μήνες
Μαγειρεμένο κρέας – 2 έως 3 μήνες
Άψητα ρολά κρέατος – 4 έως 12 μήνες
Άψητες μπριζόλες ή παϊδάκια – 4 έως 12 μήνες
Ωμός κιμάς – 3 έως 4 μήνες
Στο χρόνο κατάψυξης προσθέστε πάντα και μερικές ημέρες όπου έχουν μεταφερθεί από τον τόπο σφαγής και κάποιες ημέρες που μπορεί να παρέμειναν στην κατάψυξη του καταστήματος που το αγοράσατε.
πηγή : e-daily